MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Beporzók Napja 2020

Beporzók Napja 2020

Közzétette: Mecsnóber Melinda 2020. 03. 02. Olvasottság:4809

A beporzó rovarok kis és nagy trükkjei

Beporzók napja

A tavaszköszöntő beporzóünnep során idén is bővülő programmal várjuk a családokat. Mindent megteszünk azért, hogy alaposabban megismerjük a beporzókat. Megtudhatjuk, hogy mi mindent köszönhetünk nekik. Játékainkból kiderül, hogy hol találjuk a legjobb méhlegelőket, és milyen fáradságos munka a pollengyűjtés. Megnézzük kik és hogyan szállítják az összegyűjtött virágporszemeket. Kiderül, hogyan juthatunk hozzá lepke módra a nektárhoz, megtudjuk milyen édesszájúak és válogatósak a rovarok, és lehet-e egy rovarnak növény párja.

Ha valaki otthont szeretne nyújtani a legszorgalmasabb beporzóknak, akkor a barkács-műhelyünkben hazavihető méhszállót készíthet…

A Természettudományi Múzeumban immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Beporzók Napja lebonyolításába ismét bekapcsolódik a Magyar Biológiai Társaság Ifjúsági Szakosztálya (Fiatalok Természetismereti Klubja) is. Az FTK színeiben ezúttal Csonka Kinga Adina szervezésével és ötleteivel várjuk az érdeklődőket. A tervezett programok között olyan játékok szerepelnek, amelyek elsősorban a kisiskolás korosztály természetismereti tudását szélesítik és megismertetik az érdeklődő gyerekeket a beporzók különleges világával. Akárcsak az elmúlt években, most is rengeteg izgalmas programmal várjuk a kisebb-nagyobb érdeklődőket, többek között kézműves foglalkozással, ismeretterjesztő kvízzel, a beporzók „munkáját” bemutató játékkal és mikroszkopizálással egybekötve. Lelkes kis csapatunk minden érdeklődőt szeretettel vár a nagyobbak közül is, egészen a játékos kedvű felnőttekig.

A részletes programleírás itt olvasható!
A(z) AKTUÁLIS MBT RENDEZVÉNYEK rovat összes cikke:

Ideart Az oldal 151 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég