MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Tavaszköszöntő beporzóünnep

Tavaszköszöntő beporzóünnep

Közzétette: Mecsnóber Melinda 2018. 02. 27. Olvasottság:6706

CSATLAKOZZ! LEGYEN MÁRCIUS 10-E A BEPORZÓK NAPJA!

Beporzók napja

Segíts, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum kezdeményezésével életre hívhassuk a Beporzók napját március 10-én! Ha szeretsz kirándulni, ha az ablakodban szokott virágcserép lenni, ha szereted a gyümölcsöt, a mézet, ha van egyetlen gyümölcsfa is a környezetedben, akkor érted is van ez a mozgalom. Hívjuk fel mindenki figyelmét a természet szépségére, összefüggéseire, és kérjük, segítsenek megőrizni ezt a csodát önmagáért is, magunkért is!

A világon először megrendezett Beporzók Napján a Fiatalok Természetismereti Klubja (a Magyar Biológiai Társaság Ifjúsági Szakosztálya) számos más érdekes, múzeumi program mellett játékos feladatokkal várja a beporzókért rajongó vagy éppen kíváncsi érdeklődőket.
A virágpor szállításáról elsősorban a méhek szoktak eszünkbe jutni, azonban más állatok is képesek erre. Persze legtöbbször akaratukon kívül. Vajon melyek ezek? Bármelyik állat bármelyik növényt be tudja porozni? Csak néhány kérdés, amelyekre választ adunk. Az is kiderül (egy mikroszkóp alatt), hogy tényleg van-e kis kosara a méheknek, ahogy a Vízipók-csodapók című rajzfilmben láthatjuk, és arra is fény derül, hogy minden méh-e, ami annak látszik.
Interaktív beporzós asztalunkon szinte minden szó szerint kézzel fogható közelségbe kerül.
Aki pedig megszomjazott, lepkemódra ihat egy kis lepkeitalt.

A(z) AKTUÁLIS MBT RENDEZVÉNYEK rovat összes cikke:

Ideart Az oldal 123 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég